Jylland byder på et væld af sjove og spændende oplevelser for børn i alle aldre. Fra interaktive museer til spændende forlystelsesparker og naturskønne områder, er der noget for enhver smag.

Du kan give dine børn uforglemmelige minder ved at udforske Jyllands mange attraktioner. Hvad enten I er til action-fyldte dage i Legoland eller foretrækker at opdage vikingernes historie i Ribe, er mulighederne uendelige.

Planlæg jeres næste familieudflugt og lad jer inspirere af de mange muligheder Jylland har at byde på. Fra dyrespor i Rold Skov til bølgesprøjt ved Vesterhavet – der venter jer en verden af eventyr lige uden for døren.

Tema- og forlystelsesparker i Jylland

Jylland byder på en række fantastiske tema- og forlystelsesparker, der garanterer sjove og mindeværdige oplevelser for hele familien. Disse parker tilbyder en unik blanding af spænding, underholdning og læring.

Legoland i Billund

Legoland i Billund er en ikonisk attraktion, der har begejstret børn og voksne siden 1968. Parken er bygget op omkring de velkendte LEGO-klodser og byder på over 50 forlystelser og attraktioner.

I Miniland kan du beundre detaljerede LEGO-modeller af berømte bygninger og landskaber fra hele verden. Parkens nyeste tilføjelse, LEGO Movie World, bringer dine yndlingskarakterer fra LEGO-filmene til live.

Prøv den spændende rutsjebane The Dragon eller tag en tur i det roterende tårn Temple. For de mindste er DUPLO Land et sikkert valg med blide forlystelser og interaktive lege-områder.

Djurs Sommerland

Djurs Sommerland, beliggende på Djursland, er Danmarks største sommerland. Parken er kendt for sine imponerende rutsjebaner og tematiserede områder.

DrageKongen, Nordens længste og hurtigste Family Suspended Coaster, er en af parkens hovedattraktioner. I Vandland kan du nyde vandrutsjebaner og pools på varme sommerdage.

For de eventyrlystne tilbyder Mexicoland og Piratland spændende forlystelser og autentiske miljøer. Børnefamilier vil elske Bondegårdsland med sine søde dyr og børnevenlige aktiviteter.

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland, placeret i Nordjylland, kombinerer naturskønne omgivelser med spændende forlystelser. Parken er omgivet af skov, hvilket skaber en unik atmosfære.

Orkanen, Danmarks længste og hurtigste rutsjebane, er et must for fartglade gæster. Falken, en free spin coaster, giver en intens oplevelse med uforudsigelige rotationer.

Vandlandet byder på både indendørs og udendørs aktiviteter, inklusive Danmarks største indendørs vandland. For de yngre besøgende er Børneland fyldt med sjove, alderssvarende forlystelser.

Vandland og svømmehaller

Jylland byder på fantastiske vandlande og svømmehaller, der garanterer sjov og action for hele familien. Her kan I få timevis af underholdning med rutsjebaner, bølgebassiner og spændende vandaktiviteter.

Lalandia Aquadome

Lalandia Aquadome i Billund er et tropisk badeparadis. Her finder I et stort udvalg af vandrutsjebaner for alle aldre. Prøv den vilde Tornado eller nyd den afslappende flodrutsjebane.

Børn elsker at lege i det lavvandede børneområde med sjove sprøjt og små rutsjebaner. For de voksne tilbyder Aquadome et stort spa-område med saunaer og boblebade.

I kan også nyde den indendørs strand med bølgebassin og palmestemning. Det er perfekt til en pause fra vandaktiviteterne.

Nordisk Film Vandland

Nordisk Film Vandland i Djurs Sommerland er et udendørs vandland fyldt med spænding. Her kan I prøve Danmarks største vandrutsjebane, Vandkanonen, som giver et adrenalinsus.

Børn i alle aldre vil elske de mange forskellige rutsjebaner og pools. Wildriver-banen er et hit for hele familien, hvor I kan suse afsted sammen i gummibåde.

Vandlandet har også hyggelige områder til afslapning. Her kan I nyde solen på liggestolene mellem de sjove vandaktiviteter.

Natur og dyreoplevelser

Jylland byder på fantastiske muligheder for at opleve dyr og natur på tæt hold. Her kan I møde eksotiske dyr, udforske marine verdener og nyde storslåede safariparker.

Givskud Zoo

Givskud Zoo er et must for dyreelskere. Her kan I køre på safari blandt løver, zebraer og giraffer. Parken huser over 70 dyrearter fra hele verden.

Tag en tur med safaribussen for at komme tæt på dyrene. I kan også gå en tur gennem lemurskoven og fodre de nysgerrige primater.

Børnene vil elske at lege i de spændende legepladser og deltage i de daglige fodringer. Husk at tjekke programmet for spændende shows og aktiviteter.

Ree Park Safari

I Ree Park Safari venter en ægte safaioplevelse. Kør selv gennem de store indhegninger og oplev dyr fra alle verdensdele.

Parken er kendt for sit succesfulde avlsprogram for truede dyrearter. I kan se sjældne dyr som sneleoparder og sibiriske tigre.

Prøv parkens nye attraktion “Dinosaurskoven”, hvor I møder livagtige dinosaurer i naturlige omgivelser. Slut dagen af med en tur i det imponerende legeland.

AQUA Akvarium & Dyrepark

AQUA Akvarium & Dyrepark byder på en unik kombination af akvarium og dyrepark. Her kan I udforske livet både over og under vandoverfladen.

I akvariet svømmer eksotiske fisk og farverige koralrev. Se hajer blive fodret og rør ved søstjerner i rørebassinet. Udenfor venter søde oddere, legesyge sæler og majestætiske rovfugle.

Børnene vil elske at lege i vandlegepladsen og udforske den spændende skovlegeplads. AQUA tilbyder også guidede ture og spændende shows.

Uddannelsesmæssige aktiviteter

Jylland byder på spændende steder, hvor børn kan lære gennem interaktive oplevelser. Disse attraktioner kombinerer underholdning med læring på en engagerende måde.

Danfoss Universe

I Danfoss Universe på Als kan I udforske videnskab og teknologi gennem leg. Stedet er fyldt med hands-on eksperimenter og sjove udfordringer.

Prøv kræfter med robotteknologi i Robotics-området. Byg og programmer jeres egen robot.

I Segway-parken kan I teste jeres balance på de selvbalancerende køretøjer. Det er både sjovt og lærerigt.

Oplev naturens kræfter i Outdoor Science Park. Her finder I vandeksperimenter og en imponerende kuglebane.

Energimuseet

Ved Tange Sø ligger Energimuseet, hvor I kan lære om energi på en spændende måde. Museet fokuserer på bæredygtighed og fremtidens energiløsninger.

Besøg det interaktive udstillingsområde. Her kan I producere jeres egen strøm ved at trampe i pedalerne eller dreje på et håndtag.

Udenfor finder I en stor legeplads med energitema. Prøv den sjove rutsjebane drevet af solenergi.

I kan også tage på guidet tur i det gamle vandkraftværk. Her ser I de enorme turbiner, der engang forsynede området med strøm.

Udendørs eventyr og legepladser

Jylland byder på spændende udendørs oplevelser og legepladser, hvor børn kan udforske historien og nyde naturen. To fremragende steder at besøge er Kongernes Jelling og Himmelbjerget.

Kongernes Jelling

I Kongernes Jelling kan I opleve Danmarks storslåede vikingehistorie på tæt hold. Her finder I de berømte Jellingsten, som er Danmarks dåbsattest. Området omkring stenene er blevet omdannet til et stort udendørs oplevelsescenter.

Børn kan udforske vikingeskibe, prøve kræfter med vikingelege og lære om runer. Der er interaktive udstillinger og aktiviteter, som gør historien levende og spændende for hele familien.

Besøg også Kongehallen, en rekonstruktion af en vikingekongebolig. Her kan I se, hvordan vikingerne levede og boede. Tag en tur op på de store gravhøje for en flot udsigt over området.

Himmelbjerget

Himmelbjerget er et perfekt udflugtsmål for familier, der elsker natur og udendørs aktiviteter. Med sine 147 meter over havets overflade byder det på en imponerende udsigt over Søhøjlandet.

I kan tage en hyggelig vandretur op ad bjerget eller nyde en sejltur på Julsø. Ved foden af bjerget findes en legeplads, hvor børnene kan brænde energi af.

På toppen kan I bestige det 25 meter høje tårn for en endnu bedre udsigt. Her findes også en café, hvor I kan nyde en forfriskning efter turen. Området omkring Himmelbjerget er ideelt til picnic og afslapning i naturskønne omgivelser.

Kreative og kunstneriske workshops

Jylland byder på en række spændende muligheder for børn at udforske deres kreative sider gennem workshops og aktiviteter. Her kan de unge kunstnere prøve kræfter med forskellige materialer og teknikker.

Børnekulturhuset

I Børnekulturhuset i Aarhus finder du et væld af kreative tilbud for børn. Her kan du deltage i maleworkshops, hvor du lærer forskellige teknikker og får lov til at eksperimentere med farver og former.

Huset tilbyder også keramikværksteder, hvor du kan forme og dekorere dit eget unikke kunstværk. For de teaterinteresserede er der dramaworkshops, hvor du kan udfolde dig på scenen og lære om skuespilteknikker.

Børnekulturhuset arrangerer jævnligt temabaserede workshops, som følger årstiderne eller aktuelle begivenheder. Du kan altid finde noget nyt og spændende at prøve.

Glaskunstværksteder

Jylland har flere glaskunstværksteder, hvor børn kan opleve det fascinerende håndværk at arbejde med glas. På Glasmuseet Ebeltoft kan du deltage i workshops og se, hvordan glas formes og farves.

Du får mulighed for at designe din egen glasting under kyndig vejledning fra professionelle glaskunstnere. Processen er både lærerig og sjov, og du går hjem med et unikt stykke kunst, du selv har skabt.

I Fusing-værkstedet kan du prøve at smelte glasstykker sammen til farverige mønstre. Det er en spændende teknik, som giver flotte resultater selv for begyndere.

Historiske oplevelser og museer

Jylland byder på fascinerende historiske attraktioner, der giver børn indblik i Danmarks fortid. Du kan udforske fortidsminder og interaktive museer, der bringer historien til live på spændende måder.

Moesgaard Museum

Moesgaard Museum nær Aarhus er et must for historieinteresserede. Du træder ind i en verden af arkæologi og antropologi med imponerende udstillinger. Museet huser Grauballemanden, en velbevaret mumie fra jernalderen.

Børn elsker de interaktive displays og virtual reality-oplevelser. Du kan prøve vikingekamp eller gå på opdagelse i en stenalderlandsby. Udendørs finder du rekonstruerede huse og grave fra forskellige tidsperioder.

Museets arkitektur er i sig selv et besøg værd. Den skrånende græsklædte tagflade inviterer til leg og picnic med udsigt over Aarhus Bugt.

Jelling Monumenterne

I Jelling finder du Danmarks fødselsattest. De berømte Jellingesten, rejst af Kong Gorm den Gamle og Harald Blåtand, markerer overgangen fra hedenskab til kristendom.

Du kan udforske det interaktive oplevelsescenter, der bringer vikingetiden til live. Børn kan prøve vikingedragter og lære om runer. De imponerende gravhøje og den rekonstruerede palisade giver et indtryk af stedets storhed.

Jellingmonumenterne er på UNESCOs verdensarvsliste. Et besøg her giver dig og dine børn en unik indsigt i dansk historie og identitet.

Familievenlige festivaler og events

Jylland byder på en række spændende festivaler og events, der er perfekte for familier med børn. Her kan I opleve musik, kultur og lokale traditioner på en sjov og engagerende måde.

Skagen Festival

Skagen Festival er en årlig musikbegivenhed, der finder sted i juli. I kan nyde folkemusik og singer-songwriter optrædener i hyggelige omgivelser. Festivalen tilbyder børnevenlige aktiviteter som ansigtsmaleri og kreative workshops.

Koncerterne foregår både indendørs og udendørs, så I kan vælge efter vejret og børnenes præferencer. Der er også madboder med lokale specialiteter, så I kan smage på Skagens kulinariske traditioner.

Ringkøbing Fiskeridage

Ringkøbing Fiskeridage finder sted i august og fejrer byens maritime arv. I kan deltage i fiskekonkurrencer, se på gamle fiskerbåde og lære om traditionelt fiskeri.

Børnene vil elske de interaktive udstillinger og muligheden for at prøve kræfter med fiskeri. Der er også krabbeløb og andre sjove aktiviteter for de små. Smag på friskfanget fisk tilberedt på forskellige måder i de mange madboder.

Skov og naturlegepladser

Jylland byder på fantastiske muligheder for børn at udforske naturen og lege i fri luft. Her finder I spændende naturlegepladser og skove, der indbyder til eventyr og kreativ udfoldelse.

Rold Skov

Rold Skov er Danmarks næststørste skov og et paradis for naturelskere. Her kan I opleve den smukke bøgeskov og de gamle egekrat.

Skoven byder på talrige stier, perfekte til gåture og cykelture med familien. I kan udforske Rebild Bakker, kendt for sine lyngklædte bakker og smukke udsigter.

Besøg Røverknolden, en naturlegeplads med klatretårne, rutsjebaner og gynger bygget af naturmaterialer. Det er et ideelt sted for børn at brænde energi af og udforske naturen.

Søhøjlandets Legeplads

Søhøjlandets Legeplads, beliggende ved Silkeborg, er en unik oplevelse for børn og voksne. Denne naturlegeplads er skabt med respekt for omgivelserne og udnytter områdets naturlige terræn.

Her finder I kæmpe rutsjebaner, svævebaner og klatretårne, der udfordrer børnenes mod og motorik. Legepladsen har også hyggelige bålpladser, hvor I kan nyde en medbragt frokost.

Området omkring legepladsen indbyder til vandreture og naturoplevelser. I kan udforske de nærliggende skove og søer, som er karakteristiske for Søhøjlandet.

Idræt og action prægede aktiviteter

Jylland byder på spændende muligheder for børn, der elsker fysisk aktivitet og adrenalinfyldte oplevelser. I kan udfordre jer selv på både skateboard og i klatrevægge.

StreetDome i Haderslev

StreetDome er et unikt anlæg for gadeidræt i Haderslev. Her finder I en overdækket skatepark på 4.500 kvadratmeter, som er åben året rundt.

Parken tilbyder faciliteter til skateboarding, løbehjul, rulleskøjter og BMX. Der er baner for både nybegyndere og erfarne udøvere.

I kan også prøve kræfter med parkour og street basket. StreetDome afholder jævnligt workshops og events, hvor I kan lære nye tricks.

Stedet har en afslappet atmosfære, hvor børn og unge mødes for at dyrke deres passion for gadeidræt.

Klatreparker i Jylland

Jylland har flere spændende klatreparker, hvor I kan udfordre højdeskrækken og styrke samarbejdsevnerne.

Gorilla Park i Vejle byder på seks forskellige baner med varierende sværhedsgrader. Her klatrer I mellem træerne i op til 21 meters højde.

I Randers Regnskov findes Junglebanen, hvor I kan svinge jer mellem træerne som aber. Banen har 40 forskellige forhindringer.

Klatreparken i Holstebro tilbyder fire baner med forskellige udfordringer. Her kan både børn og voksne få pulsen op.

Husk at reservere tid på forhånd, og lyt godt efter sikkerhedsinstruktionerne før I klatrer.

Strande og havbaserede aktiviteter

Jyllands kyster byder på et væld af spændende oplevelser for børn. I kan udforske de lange, brede sandstrande langs vestkysten, hvor der er plads til leg og afslapning.

Prøv at bygge sandslotte eller grave dybe huller i det fine sand. Tag på skattejagt og find interessante muslingeskaller, sten og drivtømmer langs vandkanten.

For de mere eventyrlystne børn er der gode muligheder for vandsport. Lær at surfe på bølgerne ved Klitmøller eller Thy, kendt som “Cold Hawaii”. Mange steder tilbyder surfkurser for børn og nybegyndere.

Prøv også kajakroning eller stand-up paddling i roligere farvande. Det er sjovt og udfordrende for både store og små. Husk redningsveste og følg altid sikkerhedsanvisningerne.

Tag på krabbefiskeri ved moler og stenrev. Alt I behøver er en spand, lidt snor og noget madding. Det er en hyggelig aktivitet, som fascinerer de fleste børn.

Besøg et af Jyllands mange akvarier eller fiskerimuseer. Her kan I lære om havets dyr og livet under overfladen på en sjov og interaktiv måde.

Husk solcreme, hatte og rigeligt med vand, når I tilbringer dagen ved stranden. God fornøjelse med jeres maritime eventyr!